domingo, 18 de diciembre de 2016

Projecte acabat


INTRODUCCIÓ

Després de quasi més de 3 mesos de treball (on tenim que incloure-hi també temps invertit fora de l'horari lectiu) aquesta darrera setmana hem posat posat punt i final al nostre projecte i l`hem mostrat d'una forma breu i el més concreta possible el passat dijous en una presentació a classe.

Tot i que no vuic redactar una entrada massa extensa i densa la qual siga poc atractiva de llegir si que és cert que hauré d'emprar unes quantes línies ja que m'agradaria realitzar una panoràmica del treball incloent-hi en cada punt les apreciacions que crega oportunes ja que no vull limitar-me a fer una descripció objectiva del projecte. Comencem, doncs.

TREBALL

1.- Primeres impressions 

Abans d'entrar en el projecte en sí comentaré les expectatives que tenia d'ell i al fina d'aquesta entrada diré si s'han complert o no.
El primer pas va ser la formació de grups en la que vaig decidir fer equip amb Sergi i Adrian, dos companys amb els que sóc bastant afí i que, per tant, vam deduir que tindríem bona lliga treballant i així va ser.
Respecte al projecte no ens va sobtar que haguérem de treballar a llarg termini però el contingut del que comptava ens va semblar bastant extens i en un principi no estàvem del tot segurs que ho podríem aconseguir.

2.- Organització del treball

Des d'un primer moment vam saber que l'èxit o el fracàs dependria de com gestionarem el temps del que disposàvem i abans de posar-se mans a l'obra vam traure paper i boli i ens vem asignar unes tasques. Tot i que ho vam intentar fer d'una manera cooperativa és cert que en alguns moments del treball cadascú es trobava massa centrat en el seu treball i encara que tots sabíem de tot pot ser, parlant des d'un punt de vista autocrític, no reflectíem l'esperit grupal que tal vegada hauríem d'haver transmés.
Com a ferramentes informàtiques cal destacar l'ús de Trello plataforma on vam planificar el nostre treball al llarg de les setmanes.


3.- Síntesis de la informació

Aquest apartat va ser un dels primers que vam abortar ja que vam considerar que era necessari tindre uns coneixements bàsics del material amb el que havíem de treballar i fins que la majoria de la informació va estar sintetitzada no vam començar amb el montatge i desmontatge de l'ordinador.
Des del meu punt de vista un error ha sigut el fet de sintetitzar la informació en un simple document i cenyir-se solament a la informació de la que disposàvem a l'aula virtual.


4.- Montatge i desmontatge de l'ordinador

En aquesta part del projecte va ser en la que, al meu paréixer més vam treballar de forma grupal i, com qui no vol la cosa, va ser l'única part que vam tindre que repetir. La causa va ser una presa insuficient de fotografies per a la Pechakucha i per tant vam tindre que fer-ho dues vegades.


5.- Pechakucha

Sens dubte la part que habíem d'integrar a dins del mur que més problemes ens va comportar. Realment els problemes no residien explícitament en la Pechakucha, que vam reaitzar en Openshot sinó en les imatges i els audios que havien de formar part d'ella. Una vegada acabada també vam tindre problemes a l'hora d'exportar-la però en un parell de classes vam aconseguir resoldre-ho.
Pel que fa als audios vam utilitzar Audacity.
M'haguera agradat compartir el vídeo amb vosaltres però el Blogger no permet carregar un vídeo de més de 100MB i el nostre n'ocupa uns 200Mb. Es per això que l'he penjat a Youtube, on el podeu veure.(ho teniu a Prezi)


6.- Instal·lació de sistemes operatius

Des del meu punt de vista aquesta part ha sigut la més interessant del projecte, pot ser pel fet de que també era la més desconeguda. Vam fer referència a la BIOS i ens vam ensenyar a realitzar particions per a poder instal·lar sistemes operatius. És cert que aquesta part també l'hem incorporada en forma de document al mur i, una vegada més, admiteixc que pot ser no és el millor mode de fer-ho.


7.- El mur

Com a conjunt, el mur realitzat a Padlet pense que ha sigut el punt a més destacar del nostre projecte. Els diferents apartats han sigut integrats d'una manera molt visual i atractiva per a la vista, deixant el treball(més extens) en enllaços en el títol o bé en la seua descripció. Un altre concepte important ha sigut el fet d'anar-lo realitzant simultàniament amb el treball que feiem dia a dia. 


8.- Presentació final

Pot ser una de les parts més fluixes del nostre projecte ja que hem d'admitir que va ser creada els últims dies de treball i no de forma simultànea tal com vam fer amb el Padlet. No hem conseguit donar-li tota la bona imatge que volíem al nostre projecte i per di-ho d'una manera un tant més coloquial, és l'espineta que sen's queda clavada.
Va ser realitzada amb Prezi i ja que no he pogut conseguir el còdig "embebido" us deixe l'enllaç ací.


CONCLUSIÓ

Ja per acabar voldria donar un últim cop de vista enrere. No ha sigut un camí del tot fàcil però com bé diu el nostre professor: "Què és un projecte sense problemes". Jo em quede amb que hem pogut dur el projecte endavant i fer front a les adversitats i problemes que hem anat tenint al llarg del nostre extens treball. 
Per última vegada, repetiré que la nostra organització ha sigut clau en l'èxit d'aquest projecte però també és possible que en alguns moments no haja segut del tot grupal.
Acabant amb una autocrítica, com sempre m'agrada acabar, pense que tot i que el resultat final ha sigut molt positiu m'ahaguera agradat marcar una mica més la diferència, tirar d'iniciativa, probar coses...Pense que aquest serà l'objectiu a marcar en el pròxim projecte i tant de bò puga redactar un escrit l'any que bé dient que ho he complert.


Ací us deixe el nostre mur fet a Padlet

Hecho con Padlet

No hay comentarios:

Publicar un comentario